Girolino picknicktour

Ter ere van de herdenking van de doorkomst van de Giro d’Italia door Zandberg in 2002, wordt er elk jaar een fietstocht georganiseerd. Dit is ten tijde van de Giro d’Italia om de verbinding met het evenement te behouden. 

Afstand             50 km
Route                vanuit Zandberg door de grensstreek, via Schloss Dankern
Inschrijving      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Rolfes, Marktstraat 84 – 85 Musselkanaal

 


Bij de inschrijving aan leveren:  naam, voorletter, adres / woonplaats, evt. e-mailadres
Inleg          € 10,00 p.p.
Te voldoen via storting op banknummer Stichting Zandbergia:  IBAN NL53 RABO 0181 6989 19  
onder vermelding deelname Girolino           OF     contant bij Rolfes.

De inschrijving is pas geëffectueerd als uw aanmelding en betaling vóór 15 mei  binnen is  
 
START/FINISH Parklaan 32 Musselkanaal bij vv Musselkanaal
 
U ontvangt van de organisatie:
-    een picknicktas met inhoud
-    onderweg Duitse - Nederlandse lekkernijen in / bij molen Ter Haar, Rütenmoor, bij Schloss Dankern
(Kaffee und Kuchen) en in Rütenbrock
-    een routebeschrijving (indien u over GPS apparatuur beschikt kunt u de route aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

 

Inschrijving 25e Klap tot Klaploop

Op maandag 6 april, Tweede Paasdag, vindt alweer de 25e editie van de Univé Klap tot Klaploop plaats.
De voorinschrijving hiervoor is begonnen De voorinschrijving loopt tot en met zondag 22 maart 2015.

Deelnemers aan de hardloopwedstrijd over 10 km, de recreatielopen over 5 en 10 km, de wedstrijd voor wheelers, de toertocht voor handbikers en de prestatielopen voor de jeugd over 1000 en 2000 meter die zich uiterlijk 22 maart inschrijven, krijgen een startnummer met een geïntrigeerde chip. Ook komt hun voornaam op het startnummer te staan. Van alle deelnemers, die een startnummers met een chip dragen, worden persoonlijke video beelden gemaakt. Binnen 36 uur na afloop van de Klap tot Klaploop zijn de beelden te zien op de site van de Klap tot klaploop.
De bambinolopers en de Nordic Walkers/sportieve wandelaars lopen met een startnummer zonder chip en voornaam.

Afhalen startnummers
Deelnemers, die zich hebben voor ingeschreven, dienen hun startnummer op te halen op zaterdag 4 april van 13.00-18.00 uur in de kantine van het Noorderpoortcollege, Sportparklaan 5, 9502 CW Stadskanaal of op maandag 6 april van 10.00-13.00 uur in sporthal “De Spont”, Gandhiplein 3, 9501 DB Stadskanaal.

Deelnemers aan de prestatielopen voor de jeugd over 1000 of 2000 meter, die niet in de gelegenheid zijn hun startnummer op zaterdag 4 april op te halen in de kantine van het Noorderpoortcollege, dienen dat op maandag 6 april alsnog te doen bij de start in Musselkanaal. Startnummers e.d. worden niet thuis gestuurd!!

Na-inschrijving
Na-inschrijving is op zaterdag 4 april van 13.00-18.00 uur in de kantine van het Noorderpoortcollege, Sportparklaan 5, 9502 CW Stadskanaal en is uitsluitend mogelijk voor deelnemers aan de recreatielopen over 5 en 10 km, Nordic Walking/sportief wandelen en de bambinoloop. Deelnemers aan de bambinoloop over 500 meter kunnen zich op de wedstrijddag ook nog inschrijven bij de start in Musselkanaal.

Voor deelnemers aan de wedstrijdloop over 10 km, de wedstrijd voor wheelers, toertocht voor handbikers en de prestatielopen voor de jeugd over 1000 en 2000 meter is er geen na-inschrijving!
Op maandag 6 april, Tweede Paasdag, is na-inschrijving (m.u.v.de bambinoloop) voor geen onderdeel meer mogelijk!!

Goede doel Het bestuur heeft voor haar 5e lustrum gekozen voor ReumActief. Deze patiëntenvereniging welke zich met name lokaal inzet heeft als belangrijkste speerpunten: lotgenotencontact, bewegen, belangenbehartiging en voorlichting geven op o.a. basisscholen in ons gebied. De lopers kunnen vrijwillig doneren voor deze vereniging.

Het volledige programma van de 25e editie van de Klap tot Klaploop is te vinden op onze site: www.klaptotklaploop.nl

Musselkanaal heeft dit jaar wederom een avondvierdaagse

De organisatie, Stichting Activiteiten Musselkanaal (SAM), is druk in de weer met het organiseren voor een tweede avondvierdaagse in Musselkanaal. Vorig jaar werd het evenement voor het eerst sinds jaren weer in Musselkanaal gehouden. Het was met ruim 600 wandelaars een groot succes.

De avondvierdaagse in Musselkanaal is dit jaar van 19 mei t/m 22 mei 2015.
De start en finish zijn op het Willem Diemerplein in het centrum.

Leuk? Kijk maar eens naar het filmpje van 2014.

 

Fitness voor mensen met een vorm van reuma

Vanaf maart 2015 biedt ReumActief  u de mogelijkheid deel te nemen aan groepslessen fitness. Deze lessen staan onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie Musselkanaal.

Voordat u aan de lessen begint, vindt er eerst een intake plaats door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Voor deze intake komt u tweemaal naar de praktijk van Fysiotherapie Musselkanaal aan de Technicumstraat 9 in Musselkanaal. Op basis van gesprekken en testen stelt u samen met de fysiotherapeut een trainingsschema samen. U krijgt uitleg over het vinden van een balans tussen uw belasting en belastbaarheid. Het is namelijk heel belangrijk dat uw deelname aan de groepsfitness goed is afgestemd op uw dagelijkse activiteiten en uw lichamelijke beperkingen. Door een goed trainingsschema samen te stellen kunt u werken aan het verhogen van uw belastbaarheid.

De training is op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur. De kosten bedragen € 22,50 per maand. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor u.
Om deel te kunnen nemen dient u lid te zijn/worden van ReumActief. De kosten voor een lidmaatschap zijn slechts € 17,50 per jaar. Hiervoor ontvangt u o.a. ons prachtige verenigingsblad 4 maal per jaar. Ook deze kosten zijn via sommige zorgverzekeraars terug te krijgen.

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Anita Sanders; T 06 25312009 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.